Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Klassieke tortilla

Klassieke tortilla

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Serveer met chorizo, manchego en geblakerde pimiento padron pepers.

Bereiding

  1. Snij d de aardappels in plakjes van ca. ½ cm dik. Verhit een laagje van 3 cm olie in een pan, voeg de ui toe en gaar hem ca. 10 minuten op laag vuur in de olie tot hij zacht is. Voeg de plakjes aardappel en een paar snufjes zout toe. Gaar ze 20-30 minuten op laag vuur in de olie tot ze zacht zij n. Draai ze daarbij af en toe voorzichtig om.

  2. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de aardappels en de ui af en vang daarbij de olie op. Voeg ze nog warm toe aan de geklutste eieren en spatel door elkaar.

  3. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een kleine pan (ca. 20 cm Ø) zodat de tortilla lekker dik wordt.

  4. Doe het ei-aardappelmengsel in de pan en bak 6-8 minuten op laag vuur tot de bodem en de randen gestold zijn.

  5. Draai de tortilla om met behulp van een bord of deksel. Bak 3-4 minuten verder goudbruin. Laat op een bord glij den en serveer warm of op kamertemperatuur.

Per portie: 179 kcal | 13 g koolhydraten | 5 g eiwit | 12 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Lara Holmes Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Lizzie Harris

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

2 / 5.0 (2 stemmen)