Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cake met roze en paarse botercrème bloemen en fondant blaadjes

Lenteboeketplaatcake

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Zin in een vrolijk bakproject dat net zo lekker smaakt als het eruitziet? Deze lenteboeketplaatcake is een feest op tafel! Met z’n kleurrijke versiering is hij perfect voor Pasen, Moederdag of gewoon om de lente te vieren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Ingrediënten

Voor de cake

Voor de botercrème

Benodigdheden

  • cocktailprikker
  • bakpapier
  • spuitzak met groot rozetspuitmondje
Zin in een vrolijk bakproject dat net zo lekker smaakt als het eruitziet? Deze lenteboeketplaatcake is een feest op tafel! Met z’n kleurrijke versiering is hij perfect voor Pasen, Moederdag of gewoon om de lente te vieren.
Tip
Je kunt van het beslag ook individuele cupcakes met bloemen maken.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakvorm van 20 x 30 cm in met boter en bekleed met twee stroken bakpapier; laat één strook over de rand hangen, zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt tillen.

  2. Klop alle ingrediënten voor de cake ca. 2 minuten met een handmixer in een grote kom door elkaar, tot je een licht en luchtig beslag hebt. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel.

  3. Bak 25-30 minuten in de oven, tot de cake gerezen en goudkleurig is. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is – als er nog nat beslag aan de prikker kleeft, zet de cake dan nog ca. 5 minuten in de oven en controleer opnieuw. Laat de cake ca. 20 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.

  4. Klop voor de botercrème de boter en de vanille met een handmixer in een kom glad. Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop goed door.

  5. Voeg de rest van de poedersuiker en de melk toe en klop glad. Doe 2⁄3 van de botercrème in een andere kom en kleur roze met kleurstof. Kleur de rest van de botercrème paars.

  6. Maak kleine blaadjes van de groene fondant en teken er met een cocktailprikker nerven in. Houd apart.

  7. Stort de cake ondersteboven op een bord of plank en trek het bakpapier eraf. Doe de roze botercrème in een spuitzak met een groot rozetspuitmondje.

  8. Houd de zak direct boven de cake en spuit met de klok mee een rondje; houd daarbij gelijkmatige druk op de zak, tot je een bloem hebt. Spuit op dezelfde manier nog meer bloemen op willekeurige plekken tot de roze botercrème op is.

  9. Vul de spuitzak met de paarse botercrème (je hoeft de zak niet eerst schoon te maken – de roze botercrème die nog in de zak zit, zorgt voor een leuk effect). Spuit paarse bloemen tussen de roze bloemen, tot de cake helemaal bedekt is.

  10. Verdeel de fondantblaadjes in en rond de bloemen. Snijd in stukken en serveer. In een luchtdichte bak op een koele plek blijft de cake tot drie dagen goed.

Per stuk: 328 kcal | 41 g koolhydraten | 3 g eiwit | 17 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Ella Miller Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)