Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

5x cupcakes bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete cupcake recepten bij elkaar. Ga jij cupcakes bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Cupcakes bakken

Menig thuisbakker begint met cupcakes bakken. Wij snappen goed waarom; je maakt in een mum van tijd oogverblindende gebakjes. Het versieren is al een feestje op zich. Daarbij zijn de kleine cakejes de perfecte gebakjes om uit te delen. Maak er dus vooral lekker veel. Geloof ons maar: zodra je deze cakejes uit de oven tovert, bezorg je iedereen een glimlach op het gezicht. Succes gegarandeerd!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Bij het nemen van de eerste hap weet je genoeg. Dit recept wil je met elk feestje maken! De zoet-zout combinatie van gezouten karamel is namelijk verslavend lekker.

Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Matcha cupcakes

Matcha is niet alleen leuk voor de kleur. Dit groene theepoeder uit Japan geeft je matcha cupcakes ook een lekker fris-bittere smaak. En mocht je dan al helemaal verknocht zijn aan het groene theepoeder, maak er dan 12 cupcakes van om uit te delen!

Matcha cupcakes

Cupcakes met amarenekersen en chocolade

Dit cupcake recept is een heerlijk alternatief op de gewone cupcake. De smaak van kersen is heerlijk zomers. Wij dromen er al van. Zo lekker zacht en zoet. Vooral in combinatie met chocolade waan je jezelf naar cupcakeparadijs…

Cupcakes met amarenekersen en chocolade

Milkshake cupcakes

Ben jij van plan om de ultieme cupcakes te maken? Probeer dan deze milkshake variant eens. Kijk of je mooie gekleurde rietjes kunt vinden om deze cupcakes het echte milkshakegevoel te geven. Voor dit recept wordt aardbeienmilkshakepoeder gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor bananen- of chocoladesmaak.

Milkshakecupcakes

Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

Dat cupcakes echt niet altijd mierzoet zijn, bewijst dit recept. Je maakt deze kleine cakejes namelijk met zoete aardappels. Met een flinke dot karamel en mascarpone erop is het een gebakje om je vingers bij af te likken.

Zoete-aardappelcupcakes met smoky karamel, mascarpone en noten

Lees ook: dit is hét chocoladecupcakes recept van Buckingham Palace

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!