Bereiding

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je matcha cupcakes ook een lekker fris-bittere smaak. 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet het muffinbakblik in met boter. Klop 175 g boter met een handmixer glad. Klop de suiker erdoorheen tot een licht en luchtig mengsel. Klop 1 ei en 1 el bakmeel erdoorheen en wacht tot het is opgenomen. Herhaal met de overige 2 eieren met steeds 1el bakmeel.
  2. Roer het bakpoeder, een snufje zout en het matchapoeder door het overige bakmeel. Spatel het bloem-matchamengsel door het beslag. Voeg eventueel 1 el water toe als het beslag te dik is.  Verdeel het beslag over het muffinbakblik zodat de holtes voor 2⁄3gevuld zijn. Druk in elke holte een blokje chocolade in het beslag.
  3. Bak de cupcakes 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn en de cake lichtjes terugveert als je erin drukt. Gebruik geen satéprikker om te kijken of de cupcakes gaar zijn vanwege de chocolade in het midden. Laat ze afkoelen.
  4. Klop voor het glazuur de boter met een handmixer zacht. Klop de suiker er portiegewijs doorheen. Klop als laatste de matcha erdoorheen. Voeg eventueel 1 el melk toe als het glazuur te dik is. Doe het glazuur in de spuitzak en verdeel over de cupcakes.

*Je koopt matchapoeder bij de grotere supermarkt, de toko of de natuurvoedingswinkel.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush