Aardbeien-cupcakes
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
12 minuten wachttijd12 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de papieren vormpjes in de holtes van het bakblik. Klop 100 g zachte boter en de basterdsuiker met een elektrische mixer in enkele minuten romig. Voeg telkens 1 ei en 1 el meel toe en klop 1 minuut voor je het volgende ei en meer meel toevoegt. Klop de vanille erdoorheen.
Meng het overige bakmeel met het bakpoeder en een snuf zout. Spatel het meelmengsel, in twee porties, met een grote metalen lepel luchtig door het botermengsel. Spatel de aardbeienblokjes door het beslag. Het beslag moet makkelijk van een lepel afdruipen; voeg een scheutje melk toe als het te dik is. Verdeel het beslag over de vormpjes in het bakblik en bak 10-12 minuten in de oven tot de muffins gerezen zijn en een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Stort de muffins op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Vermaal voor de topping de gevriesdroogde aardbeien in een keukenmachine tot een grof poeder. Klop de boter met een elektrische mixer romig. Voeg de poedersuiker eetlepel voor eetlepel toe en klop hem goed door de boter voor je de volgende portie toevoegt. Voeg het aardbeienpoeder en een scheutje melk toe en klop verder tot een gladde crème. Vul de spuitzak met
de crème en spuit mooie toefjes op de afgekoelde muffins. Maak iedere cupcake af met een halve aardbei. Je kunt de cupcakes tot 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak in de koelkast.