Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

Chocoladecupcakes met peanut butter-salted caramel-meringuetopping

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Voor 18 stuks

Voor de topping

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg een snufje zout, de kristal- en de basterdsuiker toe. Klop in een andere kom de eieren met de zonnebloemolie, de zure room en het vanille- extract door elkaar met een garde. Voeg het roommengsel toe aan het bloemmengsel. Roer alles door elkaar met een garde en voeg er beetje bij beetje 150 ml gekookt water bij. Wanneer je het water hebt toegevoegd zul je merken dat het beslag vrij dun is. Dit hoort ook zo.

  2. Leg de papieren vormpjes in het muffinbakblik. Vul de vormpjes tot ¾ met het beslag. Bak de cupcakes ca. 20 minuten in de oven tot een satéprikker er droog uitkomt. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze ca. 5 minuten afkoelen in het bakblik. Haal ze voorzichtig uit het bakblik en laat helemaal afkoelen op een rooster.

  3. Doe voor de topping de eiwitten in een rvskom en zet de kom boven een pan met heet, net niet kokend water (au bain-marie). Voeg de suiker en een snufje zout toe en klop alles door elkaar met een garde. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost. Dit kan zeker 10 minuten duren. Je kunt ook een suikerthermometer gebruiken. De suiker dient rond de 145 graden te zij n. Zet de kom hierna over in een keukenmachine en laat deze ca. 10 minuten draaien tot de eiwitten stijf zijn. Voeg al draaiende de boter in stukjes toe. Voeg pas meer boter toe als het vorige stukje goed is opgenomen. Voeg de pindakaas, 150 g bebogeen en zeezout naar smaak toe en laat de keukenmachine nog ca. 2 minuten draaien.

  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Vul de spuitzak met de topping en spuit mooie toefj es op de afgekoelde cupcakes. Maak de cupcakes af met de gesmolten chocolade, wat extra bebogeen en de pinda’s.

Per portie: 530 kcal | 53 g koolhydraten | 7 g eiwit | 31 g vet

Recept van Siham: Siham is een echte foodie en deelt op haar Instagram @sihamdaily makkelijke recepten van wereldse gerechten. Kijk ook eens op haar website voor meer lekkere recepten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)