Bereiding

Dit cupcake recept is een heerlijk alternatief op de gewone cupcake. Kersen zijn zacht en zoet en heerlijk zomers! Vooral in combinatie met chocolade waan je jezelf naar cupcakeparadijs…

  1. Klop de boter met de suiker en een snufje zout tot een romig mengsel. Voeg al kloppend de eieren, de bloem en het bakpoeder toe.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat de kersen uitlekken. Hak beide soorten chocolade in grove stukken. Roer de kersen en de chocolade door het cakebeslag en schep het beslag met behulp van 2 lepels in de cakevormpjes. Bak de cupcakes ca. 25 minuten in de oven.
  3. Neem de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

Maak ook ‘ns roze cupcakes!
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie, Wim Pollmann