Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
aardbeien muntsalade

Aardbeien muntsalade met sinaasappel en amandel

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon. Pers het sap uit 1 sinaasappel. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes apart. Pureer 100 g aardbeien, de muntblaadjes en het sinaasappelsap tot een gladde dressing.

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Bestuif met de poedersuiker en laat afkoelen. Snijd de overige aardbeien in kwarten. Snijd de schil van 2 sinaasappels en verwijder
    daarbij ook het witte vlies. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken.

  3. Verdeel de aardbei en de sinaasappel over borden en bedruppel het geheel met de aardbeien-muntsaus. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de apart gehouden blaadjes munt.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)