Aardbeien muntsalade met sinaasappel en amandel
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de aardbeien schoon. Pers het sap uit 1 sinaasappel. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes apart. Pureer 100 g aardbeien, de muntblaadjes en het sinaasappelsap tot een gladde dressing.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Bestuif met de poedersuiker en laat afkoelen. Snijd de overige aardbeien in kwarten. Snijd de schil van 2 sinaasappels en verwijder
daarbij ook het witte vlies. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken.Verdeel de aardbei en de sinaasappel over borden en bedruppel het geheel met de aardbeien-muntsaus. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de apart gehouden blaadjes munt.