Bereiding
- Maak de aardbeien schoon. Pers het sap uit 1 sinaasappel. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes apart. Pureer 100 g aardbeien, de muntblaadjes en het sinaasappelsap tot een gladde dressing.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Bestuif met de poedersuiker en laat afkoelen. Snijd de overige aardbeien in kwarten. Snijd de schil van 2 sinaasappels en verwijder
daarbij ook het witte vlies. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. - Verdeel de aardbei en de sinaasappel over borden en bedruppel het geheel met de aardbeien-muntsaus. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de apart gehouden blaadjes munt.
Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie