Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
aardbeien muntsalade

Aardbeien muntsalade met sinaasappel en amandel

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aardbeien zijn altijd een goed idee toch? Tip: een beetje oranjebloesemwater geeft je salade een flinke upgrade!

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon. Pers het sap uit 1 sinaasappel. Was de munt, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd een paar blaadjes apart. Pureer 100 g aardbeien, de muntblaadjes en het sinaasappelsap tot een gladde dressing.

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Bestuif met de poedersuiker en laat afkoelen. Snijd de overige aardbeien in kwarten. Snijd de schil van 2 sinaasappels en verwijder
    daarbij ook het witte vlies. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken.

  3. Verdeel de aardbei en de sinaasappel over borden en bedruppel het geheel met de aardbeien-muntsaus. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel. Serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de apart gehouden blaadjes munt.

Foto’s: Eddy Haitjema foodstyling&receptuur: Willem van Santen styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)