Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gouden paasbonbons

Karamelganache paasbonbons

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 50

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, het vanillestokje en het merg in een pan en laat ca. 20 minuten trekken. Breng de slagroom op laag vuur aan de kook.

  2. Verwarm de fijne suiker en de glucosestroop in een andere pan en karamelliseer tot 180°C. Schenk de kokende slagroom erbij en laat alle karamel oplossen. Zeef het hete mengsel en schenk het al roerend met een spatel bij de melkchocolade. Roer tot een glad mengsel.

  3. Voeg de roomboter toe en roer er voorzichtig doorheen. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in de ganache komen en dat hij goed geëmulgeerd is voor gebruik. Je ziet dit aan de mooie glans. Laat de ganache voldoende afkoelen voordat je er de bonbons mee vult.

© fotografie door Willem van Santen en Stephan van Raay

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)