Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Groene shakshuka

Groene shakshuka

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Dit recept kost minimale inzet en geeft je toch maximaal resultaat. Heerlijk op de doordeweekse dagen; deze groene maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote, ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en een snuf zout toe en bak ca. 4 minuten, tot de prei zachter is. Voeg een hand spinazie toe en roer tot hij is geslonken. Herhaal met de rest van de spinazie.

  2. Roer de erwten, de knoflook, de komijn, de kruiden, zout en peper erdoorheen. Bak een paar minuten tot het mengsel geurig is en maak vier kuiltjes erin. Breek in elk kuiltje 2 eieren. Leg het deksel op de pan en bak ca. 10 minuten, of tot de eiwitten zijn gestold maar de dooiers nog zacht zijn ā€“ ze zullen nog even nagaren nadat je de pan van het vuur neemt.

  3. Bestrooi de eieren met wat zeezoutvlokken, lepel de yoghurt en de harissa over de shakshuka en bestrooi met wat muntblaadjes. Serveer met platbrood of zuurdesembrood om te dippen.

Per portie: 410 kcal | 16 g koolhydraten | 23 g eiwit | 27 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)