
Groene shakshuka
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verhit de olie in een grote, ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei en een snuf zout toe en bak ca. 4 minuten, tot de prei zachter is. Voeg een hand spinazie toe en roer tot hij is geslonken. Herhaal met de rest van de spinazie.
Roer de erwten, de knoflook, de komijn, de kruiden, zout en peper erdoorheen. Bak een paar minuten tot het mengsel geurig is en maak vier kuiltjes erin. Breek in elk kuiltje 2 eieren. Leg het deksel op de pan en bak ca. 10 minuten, of tot de eiwitten zijn gestold maar de dooiers nog zacht zijn ā ze zullen nog even nagaren nadat je de pan van het vuur neemt.
Bestrooi de eieren met wat zeezoutvlokken, lepel de yoghurt en de harissa over de shakshuka en bestrooi met wat muntblaadjes. Serveer met platbrood of zuurdesembrood om te dippen.