
Caesarsalade met kipschnitzel
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe het vruchtvlees van de avocado in een goede blender en voeg het basilicum, de jalapeño, het citroensap, de azijn, de olijfolie, de roeryoghurt, zout en peper toe.
Zet de blender aan en voeg al draaiend het water toe, tot je een glad mengsel hebt. Voeg wat meer water toe als het erg dik is – je moet het kunnen schenken. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel voor de croutons het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de olijfolie in een pannetje op laag vuur en bak de ansjovisfilets erin tot ze in de olie zijn gesmolten. Schenk over de croutons en bestrooi met wat zout en peper. Bak ca. 10 minuten in
de oven.Bestrooi met de parmezaan en zet nog 5-6 minuten in de oven, tot de croutons goudkleurig en krokant zijn. Houd apart.
Leg de kipfilets op een snijplank en halveer ze horizontaal, zodat je vier dunne kipfilets hebt. Doe de bloem in een ondiepe kom, en het ei en de panko in twee andere kommen.
Roer het uienpoeder, het nigellazaad en het sesamzaad door de panko. Wentel de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipschnitzels in 3-4 minuten per zijde goudkleurig en gaar. Leg op een met keukenpapier bekleed bord en snijd diagonaal in stukken.
Trek de bladeren van 1 krop romainesla en bedek een grote schaal ermee. Hak de rest van de romainesla grof en doe in een grote kom.
Voeg de appel, de radijs, de sugar snaps en het grootste deel van de dressing en de croutons toe. Schep om.
Verdeel de salade over de slablaadjes op de schaal, leg de kip erop, bestrooi met de rest van de croutons en serveer met de rest van de dressing.