Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
blauwebessen-shotcakes

Blauwebessen-shortcakes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Voor de compote

Voor de shortcakes

Voor de mascarponecrème

Deze shortcakes met karnemelk lijken veel op scones, perfect bij een high tea.

Bereiding

  1. 1. Doe alle ingrediënten voor de compote in een pan en verwarm kort op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en het fruit zijn sap loslaat. Laat afkoelen.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng voor de shortcakes 350 g bakmeel, de suiker, de baking soda en ½ tl zout in een kom. Voeg de boterblokjes toe en schud om tot de boterblokjes met een laagje meel zijn bedekt. Wrijf met je vingertoppen de boter door het bakmeel tot je grote vlokken hebt. Grote, dunne stukken boter zorgen voor mooie, luchtige shortcakes. Zet de kom 15 minuten in de vriezer om de boter op te laten stijven.

  3. 3 Neem de kom uit de vriezer en roer er geleidelijk met een vork 300 ml karnemelk doorheen. Kneed als alle karnemelk is toegevoegd tot een samenhangend deeg. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een rechthoek (20×50 cm) van. Vouw het deeg van buiten naar binnen in 3 delen op elkaar. Druk het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek met een uitsteekvorm van 7 cm ø zoveel mogelijk cirkels uit het deeg. Wellicht moet je de restjes samendrukken om aan 8 stuks te komen.

  4. 4. Leg de deegcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat met ca. 1 cm tussenruimte. Door ze dicht bij elkaar te leggen rijzen ze beter en drogen ze minder uit. Bestrijk de bovenkant met wat karnemelk en bestrooi met rietsuiker. Bak de shortcakes 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5. Klop voor de mascarponecrème de mascarpone in een kom zacht en romig. Voeg de slagroom en de vanille toe en klop het geheel net lobbig. Te lang kloppen zorgt ervoor dat de mascarpone gaat schiften.

  6. 6. Snijd de shortcakes overdwars doormidden en vul ze met een lepel van de mascarponecrème en een schepje van de bessencompote. Serveer de shortcakes warm of op kamertemperatuur.

  7. 7 g eiwit | 35 g vet | 51 g koolhydraten

Per portie: 547 kcal | 51 g koolhydraten | 7 g eiwit | 35 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur&foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)