Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Minitulbandjes met kaneel

Minitulbandjes met kaneel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 35 minuten wachttijd35 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hete lucht: 175°C). Vet de mini tulbandvormpjes in met boter. Laat voor het beslag de dadels ca. 5 minuten weken in warm water. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Pureer de dadels samen met de appelmoes en de eieren in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe en mix kort verder tot een glad beslag. Schraap de randen van de keukenmachine tussentijds schoon met een spatel.

  2. Vul de vormpjes voor niet meer dan ⅔ met het beslag. Bak de cakejes 30-35 minuten in de oven. De cakejes zijn gaar wanneer de prikker die je in het midden prikt er weer schoon uitkomt. Laat de cakejes ca. 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Stort de cakejes op een rooster en laat ze verder afkoelen.

  3. Smelt voor de decoratie de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water) of in de magnetron. Roer om de 20 seconden goed door en stop wanneer bijna alle chocolade is gesmolten. Laat nog even staan tot alle chocolade is gesmolten. Verdeel de chocolade met een lepel over de afgekoelde cakejes en laat uitharden.

Per portie: 297 kcal | 42 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

(@snoepgezond) 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)