Bereiding

Foodies friend Linda (@snoepgezond) ontwikkelde dit heerlijke recept voor gezonde minitulbandjes met kaneel.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 195°C / hete lucht: 175°C). Vet de mini tulbandvormpjes in met boter. Laat voor het beslag de dadels ca. 5 minuten weken in warm water. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Pureer de dadels samen met de appelmoes en de eieren in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de overige ingrediënten voor het beslag toe en mix kort verder tot een glad beslag. Schraap de randen van de keukenmachine tussentijds schoon met een spatel.
  2. Vul de vormpjes voor niet meer dan ⅔ met het beslag. Bak de cakejes 30-35 minuten in de oven. De cakejes zijn gaar wanneer de prikker die je in het midden prikt er weer schoon uitkomt. Laat de cakejes ca. 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Stort de cakejes op een rooster en laat ze verder afkoelen.
  3. Smelt voor de decoratie de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water) of in de magnetron. Roer om de 20 seconden goed door en stop wanneer bijna alle chocolade is gesmolten. Laat nog even staan tot alle chocolade is gesmolten. Verdeel de chocolade met een lepel over de afgekoelde cakejes en laat uitharden.

Per cakeje: ca. 297 kcal
11 g eiwit | 8 g vet | 42 g koolhydraten