Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
vlierbloesem is hot, vlierbloesemsiroop recept

Zelf maken: vlierbloesemsiroop

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Het is vlierbloesemtijd! Zelf rapen, plukken en vangen kost niks en is vooral heel erg lekker. Wie laat dan die heerlijk geurende bloesems aan de boom hangen als de vlierbomen in mei en juni bloeien? De zoete, bloemige smaak van limonade van zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is heerlijk zomers en verfrissend.
Tip
Serveer een zomers aperitief door wat vlierbloesemsiroop aan te vullen met prosecco of cava in plaats van water!

Bereiding

  1. Pluk vijftien bloeiende vlierbloesemschermen op een droge zonnige dag.

  2. Schud de schermen voorzichtig uit, om eventuele insecten te verwijderen. Knip de bloemen van de steel.

  3. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Doe de bloesem, het citroensap en de rasp in een schone uitgekookte pot.

  4. Breng 1 l water met 1 kg suiker aan de kook en giet de hete suikersiroop in de pot. Sluit de pot af en laat afkoelen.

  5. Laat de pot drie dagen staan in de koelkast, schud elke dag om. Zeef de vlierbloesemsiroop goed.

  6. Bewaar hem in de koelkast en gebruik hem binnen een maand. Lekker aangelengd met water als limonade, in de yoghurt of door gebak.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (18 stemmen)