Bereiding

  1. Kneed van 200 g bloem, het kokosmeel, de boter en ½ tl zout een kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Het moet nog een grove structuur hebben. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Kook intussen voor de vulling de aardappels in de schil in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en laat kort afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in plakjes van ca. 1 cm dik.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel (ca. 30 cm Ø). Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een quichevorm (24 cm Ø) met het deeg. Snijd overtollig deeg eraf. Prik met een vork de deegbodem in en zet nog 5 minuten in de koelkast.
  4. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en bedek met de bakbonen. Bak de deegbodem ca. 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog 5 minuten in de oven. Kluts voor de vulling de eieren en meng er de kokosmelk en wat zout en peper doorheen.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes over de voorgebakken deegbodem. Strooi er de bosui en het currypoeder overheen. Giet het eiermengsel gelijkmatig over de aardappels. Bak de quiche in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer de quiche met geroosterde kokosvlokken, grof gemalen peper en basilicum.

Per portie (6): ca. 692 kcal
20 g eiwit | 42 g vet | 49 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen