Bereiding

  1. Kook de eieren in ruim kokend water in 6 minuten zacht. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en zet opzij.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Hak de helft van de knoflook fijn en voeg het toe aan de pan. Bak ongeveer 2 minuten, of tot hij lichtbruin is.
  3. Voeg de chilivlokken toe en bak 10 seconden mee. Haal de pan van het fornuis, giet de granaatappelmelasse of balsamicoazijn en de suiker erbij en zet opzij.
  4. Rasp de resterende knoflook en roer door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
  5. Verdeel de knoflookyoghurt met de bolle kant van een lepel over een bord. Halveer de eieren en leg ze op de yoghurt. Besprenkel met de chilidressing, bestrooi met de verse kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Welmoeds Wilde Keuken

Uit het boek:

Welmoeds Wilde Keuken
€35,00

Receptuur: Welmoed Bezoen Fotografie: Anker van Warmerdam

*Eventueel te vervangen door andere milde chilivlokken of halveer de hoeveelheid als je normale chilivlokken gebruikt.