Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
pain perdu

Pain perdu met abrikozen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de abrikozen schoon en halveer ze. Verwarm ze ca. 5 minuten in het sinaasappelsap. Voeg de abrikozenjam toe en kook het geheel in tot een siroop. Zet apart.

  2. Verwijder de korst van het brood. Snijd het brood diagonaal doormidden.

  3. Breng de melk op smaak met een snufje zout, de kaneel en de suiker. Klop er het ei doorheen. Doop het brood in het melkmengsel. Bak het daarna aan beide kanten goudbruin in 2 el boter. Serveer met de abrikozen en de yoghurt.

Per portie: 661 kcal | 85 g koolhydraten | 20 g eiwit | 27 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!