Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

Oven-paella met paprika, doperwten en olijven

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een ruime, ovenbestendige pan en fruit er de ui en de paprika ca. 8 minuten in. Voeg de knoflook, het chilipoeder  en ½ tl gerookte-paprikapoeder toe en fruit 2 minuten verder. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 minuten. Blus af met de sherry en laat helemaal inkoken.

  2. Voeg de bouillon, de gehakte olijven, de doperwten en de snijbonen toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het geheel zonder deksel ca. 20 minuten in de oven tot de bouillon opgenomen is en de rijst gaar is. Er mag aan de rand een beetje een gebakken korstje ontstaan. Garneer met de hele olijven en de peterselie. Bestuif met wat extra gerookte-paprikapoeder en geef er de citroenpartjes bij .

Per portie: 541 kcal | 73 g koolhydraten | 12 g eiwit | 17 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)