Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Paella recepten zoals je ze nog niet eerder geproefd hebt

Paella recepten zoals je ze nog niet eerder geproefd hebt

Met een dampende, goedgevulde pan paella maak je iedereen aan tafel blij. Of je nu kiest voor vis, vlees of met groenten, met deze paella recepten haal je het zonnetje in huis.

Lees verder na de advertentie

Paella is zonder twijfel een van de bekendste en lekkerste gerechten uit Spanje. Dit eenpansgerecht – op basis van rijst – komt oorspronkelijk uit Valencia en wordt traditioneel met kip en konijn gemaakt. Tegenwoordig zijn er talloze paella recepten om mee te variëren. Wij delen wat meer over de enige echte paella en delen een paar van onze favoriete variaties.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paella

Tot op de dag van vandaag wordt de traditionele Valenciaanse paella beschouwd als de enige echte. Het gerecht bestaat uit rijst, stukjes kip, konijn, tomaat, witte bonen, snijbonen en saffraan. Langzaam gegaard in een geurige bouillon, wordt het vervolgens geserveerd in de pan, met een grote lepel, zodat je gezellig zelf aan tafel kunt opscheppen en genieten van dit heerlijke, authentieke gerecht. Zelf maken? Lees dan snel het onderstaande artikel, inclusief recept:

Paella recepten

Zoals gezegd zijn er inmiddels enorm veel variaties op paella. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande recepten? Zo kun je eindeloos genieten van dit heerlijke Spaanse gerecht!

Cover voor

Paella de marisco

De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in! Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.

Naar het recept
paella groente

Paella de verduras

Liever geen vlees of vis? Dan wordt dit jouw favoriet van het lijstje vol paella recepten. Met paprika, aubergine, tomaat en artisjok tover jij een heerlijke vega variant van het rijstgerecht op tafel. Gegarandeerd succes als je eters verwacht.

Naar het recept

Tip!

Paella met drie soorten bonen

Paella met drie soorten bonen

Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen.

Naar het recept
weekmenu Oven-paella met tomaten en olijven

Oven-paella met tomaten en olijven

Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof! Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.

Naar het recept
Smoky paella met varkenshaas en paprika

Smoky paella met varkenshaas en paprika

Een niet zo bekende variant, maar zeker wel lekker! Met een gerookte smaak is deze paella net weer even anders dan normaal. Liever vegetarisch? Vervang het varkensvlees dan door tofu of aubergine.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!