
Met een dampende, goedgevulde pan paella maak je iedereen aan tafel blij. Of je nu kiest voor vis, vlees of met groenten, met deze paella recepten haal je het zonnetje in huis.
Lees verder na de advertentie
Paella is zonder twijfel een van de bekendste en lekkerste gerechten uit Spanje. Dit eenpansgerecht – op basis van rijst – komt oorspronkelijk uit Valencia en wordt traditioneel met kip en konijn gemaakt. Tegenwoordig zijn er talloze paella recepten om mee te variëren. Wij delen wat meer over de enige echte paella en delen een paar van onze favoriete variaties.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Paella
Tot op de dag van vandaag wordt de traditionele Valenciaanse paella beschouwd als de enige echte. Het gerecht bestaat uit rijst, stukjes kip, konijn, tomaat, witte bonen, snijbonen en saffraan. Langzaam gegaard in een geurige bouillon, wordt het vervolgens geserveerd in de pan, met een grote lepel, zodat je gezellig zelf aan tafel kunt opscheppen en genieten van dit heerlijke, authentieke gerecht. Zelf maken? Lees dan snel het onderstaande artikel, inclusief recept:

Dit is de enige échte paella
Paella recepten
Zoals gezegd zijn er inmiddels enorm veel variaties op paella. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande recepten? Zo kun je eindeloos genieten van dit heerlijke Spaanse gerecht!

Paella de marisco
De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in! Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.

Paella de verduras
Liever geen vlees of vis? Dan wordt dit jouw favoriet van het lijstje vol paella recepten. Met paprika, aubergine, tomaat en artisjok tover jij een heerlijke vega variant van het rijstgerecht op tafel. Gegarandeerd succes als je eters verwacht.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Paella met drie soorten bonen
Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen.

Oven-paella met tomaten en olijven
Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof! Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.

Smoky paella met varkenshaas en paprika
Een niet zo bekende variant, maar zeker wel lekker! Met een gerookte smaak is deze paella net weer even anders dan normaal. Liever vegetarisch? Vervang het varkensvlees dan door tofu of aubergine.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Restaurants in Valencia: dit zijn de beste hotspots & tips

Eten in Spanje: deze Spaanse klassiekers moet je proberen

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Hotspots in Barcelona: de beste restaurants, barretjes & tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.