Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Pan vol paella: 5x heerlijke recepten

Pan vol paella: 5x heerlijke recepten

Advertentie

Een dampende pan paella is toch alles wat je op een zomeravond wilt? Met vis, vlees of vol groentes; met deze paella recepten kun jij uit de voeten.

Paella recepten

Paella is zonder twijfel een van de bekendste en populairste Spaanse gerechten. Dit eenpansgerecht op basis van rijst komt oorspronkelijk uit Valencia en wordt traditioneel met kip en konijn gemaakt maar er zijn nog zo veel meer paella recepten. Meer weten? In Foodies Spanje vertellen we je stap voor stap wat erin thuishoort, welke rijstkorrel je gebruikt, of je nu wel of niet moet roeren en hoe hij hoort te smaken.

Paella Valenciana

Tot op de dag van vandaag wordt deze traditionele Valenciaanse paella als de enige echte beschouwd. Dit traditionele gerecht bestaat uit rijst, stukjes kip, konijn, tomaat, witte bonen, snijbonen en saffraan, gegaard in bouillon. Soms wordt er ook eend aan toegevoegd of verse artisjok, maar alleen wanneer hij in het seizoen is.

> naar het recept: paella Valenciana

Paella Valenciana

Paella de marisco

De meest bekende variant is paella de marisco die gemaakt wordt met zeevruchten. Garnalen, mosselen, inktvisjes: het zit er allemaal in! Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.

> naar het recept: paella de marisco

paella

Paella de verduras

Liever geen vlees of vis? Dan wordt dit jouw favoriet van het lijstje vol paella recepten. Met paprika, aubergine, tomaat en artisjok tover jij een heerlijke vega variant van het rijstgerecht op tafel. Gegarandeerd succes als je eters verwacht.

> naar het recept: paella de verduras

paella groente

Paella met drie soorten bonen

Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen.

> naar het recept: paella met drie soorten bonen

Paella met drie soorten bonen paella recepten

Oven-paella met tomaten en olijven

Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof! Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.

> naar het recept: oven-paella met tomaten en olijven

weekmenu Oven-paella met tomaten en olijven paella recepten

Lees ook: Op zoek naar echte paella in Valencia 

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!