Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Paella met drie soorten bonen

Paella met drie soorten bonen

In samenwerking met Vegetariërsbond & Valle del Sole
  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Week de bonen en de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de peulvruchten in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 60-90 minuten gaar. Giet af.

  2. 2. Verhit een scheut olie in een grote paella- of wokpan op laag vuur (gebruik evt. een vlamverdeler) en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de groene peper, de paprika, de tomaten blokjes, de saffraan en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuten verder. Giet de bouillon erbij en voeg de peulvruchten toe.

  3. 3. Breng het geheel rustig aan de kook en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat op laag vuur ca. 20 minuten rustig garen.

  4. 4. Haal het folie eraf, roer de doperwten door de paella en dek weer af met het folie. Laat nog ca. 10 minuten rustig verder garen. Draai het vuur uit en laat de paella nog ca. 5 minuten afgedekt staan. Haal het folie van de pan en garneer de paella met de citroen en de peterselie.

Per portie: 697 kcal | 119 g koolhydraten | 27 g eiwit | 7 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)