Bereiding

1. Week de bonen en de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de peulvruchten in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 60-90 minuten gaar. Giet af.

2. Verhit een scheut olie in een grote paella- of wokpan op laag vuur (gebruik evt. een vlamverdeler) en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de groene peper, de paprika, de tomaten blokjes, de saffraan en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuten verder. Giet de bouillon erbij en voeg de peulvruchten toe.

3. Breng het geheel rustig aan de kook en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat op laag vuur ca. 20 minuten rustig garen.

4. Haal het folie eraf, roer de doperwten door de paella en dek weer af met het folie. Laat nog ca. 10 minuten rustig verder garen. Draai het vuur uit en laat de paella nog ca. 5 minuten afgedekt staan. Haal het folie van de pan en garneer de paella met de citroen en de peterselie.

Per portie: ca. 697 kcal
27 g eiwit | 7 g vet | 119 g koolhydraten

Valle del Sole

Heb je na deze recepten de smaak te pakken en wil je verder experimenteren met bonen? Valle del Sole heeft gedroogde bonen in alle soorten en maten. Van witte bonen tot jarpesie, familie van de tuinboon, maar dan kleiner. Sta je te trappelen en wil je deze gerechten vanavond al op tafel hebben staan? Valle del Sole heeft ook veel bonen in blik, dat scheelt je een paar uurtjes weken. Kijk op de website van Valle del Sole voor meer informatie.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling