Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de aubergine en snijd hem in stukken. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze ca. 15 seconden onder in kokend water. Koel de tomaten af in koud water en pel er het vel vanaf. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes. Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet er 3 el van de hete bouillon overheen. Laat de saffraan ca. 15 minuten trekken.
  2. Verhit de olie in de paellapan en fruit er de uien en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de aubergine en de paprika’s toe en bak nog 4 minuten. Voeg de tomaten, het paprikapoeder en de rijst toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat het geheel in ca. 25 minuten rustig gaar koken.
  3. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukken. Voeg na 15 minuten koken de artisjokharten en de bonen toe aan de paella. Als alle bouillon opgenomen of verdampt is en de rijst aan de rand een beetje aangebakken, is de paella klaar.