Bereiding

  1. Verhit een ruime paellapan* (ca. 45 cm Ø) op een passende hittebron zodat de pan gelijkmatig warm wordt. Giet de olijfolie in de pan en bak er de konijn- en kipreepjes op hoog vuur ca. 5 minuten rondom in. Week de saffraandraadjes intussen in een scheutje warm water.
  2. Maak het midden van de pan vrij en strooi er het paprikapoeder in. Schep de gehakte tomaat direct op het paprikapoeder om te zorgen dat het niet verbrandt. Bestrooi het vlees met wat zout. Fruit nog 2 minuten.
  3. Voeg nu de saffraandraadjes (met weekvocht) en de bouillon** toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten inkoken.
  4. Voeg de snijbonen, de witte reuzenbonen en de rijst toe aan de pan. Roer het geheel door en zorg dat alles bedekt is met een laagje bouillon. Kook de paella ca. 10 minuten op hoog vuur, tot de rijst net boven de bouillon uitkomt. Zet het vuur laag en gaar de paella nog ca. 8 minuten. Zodra de rijst aan de randen en bodem begint aan te bakken, zet je het vuur uit en laat de paella nog 5 minuten rusten.

*Heb je geen paellapan? Gebruik dan een brede, zware koekenpan zónder antiaanbaklaag en verhit hem op de grootste pit van je fornuis of op de barbecue (in de zone van directe hitte).

**Afhankelijk van de warmtebron en de pan kan de hoeveelheid bouillon die je nodig hebt een beetje variëren. Je kunt een gedeelte van de bouillon achterhouden om eventueel toe te voegen als de bouillon is verdampt maar de rijst nog niet helemaal gaar is.

Per portie (6): ca. 551 kcal
29 g eiwit | 24 g vet | 54 g koolhydraten

Receptuur: Willem van Santen