Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Paella Valenciana

Paella Valenciana

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Ontrafel het geheim van de Spaanse paella en leer alles over de juiste ingrediënten en kooktechniek. Als kers op de taart delen we met jou het recept voor de enige echte paella – paella Valenciana.

Bereiding

  1. Verhit een ruime paellapan* (ca. 45 cm Ø) op een passende hittebron zodat de pan gelijkmatig warm wordt. Giet de olijfolie in de pan en bak er de konijn- en kipreepjes op hoog vuur ca. 5 minuten rondom in. Week de saffraandraadjes intussen in een scheutje warm water.

  2. Maak het midden van de pan vrij en strooi er het paprikapoeder in. Schep de gehakte tomaat direct op het paprikapoeder om te zorgen dat het niet verbrandt. Bestrooi het vlees met wat zout. Fruit nog 2 minuten.

  3. Voeg nu de saffraandraadjes (met weekvocht) en de bouillon** toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten inkoken.

  4. Voeg de snijbonen, de witte reuzenbonen en de rijst toe aan de pan. Roer het geheel door en zorg dat alles bedekt is met een laagje bouillon. Kook de paella ca. 10 minuten op hoog vuur, tot de rijst net boven de bouillon uitkomt. Zet het vuur laag en gaar de paella nog ca. 8 minuten. Zodra de rijst aan de randen en bodem begint aan te bakken, zet je het vuur uit en laat de paella nog 5 minuten rusten.

Per portie: 551 kcal | 54 g koolhydraten | 29 g eiwit | 24 g vet

Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (2 stemmen)