Sopa de mandioca e costelinha Manioksoep met varkensribbetjes
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Bereiding
Spoel de ribbetjes af onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in stukken. Pel de uien en teentjes knoflook en hak ze grof. Was de tomaten, verwijder de steeltjes en pitjes en snijd het vruchtvlees grof. Laat de maniokwortel wat ontdooien en snijd hem in grove stukjes. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze grof.
Verhit de olie in een pan en braad hierin de ribbetjes op een hoge temperatuur stevig aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak die even mee. Voeg dan maniok, tomaten, tijm en rozemarijn toe, giet er 1 ½ liter water bij en laat alles ongeveer 1 ½ uur zachtjes koken op een lage temperatuur. Breng de soep ten slotte op smaak met zout en peper.
Strooi zodra het vlees en de maniok zacht genoeg zijn de gehakte peterselie erover en serveer de soep nog heet.