Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
runderfond

Runderfond

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 9 uur wachttijdca. 9 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Vul je huis al vanaf begin december met de heerlijkste geuren van de kerst en geniet van een goedgevulde voorraadkast; fijn voor de drukke feestdagen beginnen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de runderschenkels op een met olie ingevette bakplaat en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Maak ondertussen de wortel en de bleekselderij schoon en hak ze grof. Pel de ui
    en hak hem grof.

  2. Smelt de boter in een grote soeppan en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij in. Voeg de schenkels toe en blus af met de madeira. Voeg 4 l water, de tijm, de laurier, de peperkorrels en de kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en schep het schuim er eventueel met een schuimspaan af. Kook ca. 8 uur op heel laag vuur.

  3. Zeef de bouillon. Kook de bouillon verder in tot ca. 1 l fond. Je kunt de fond in diepvrieszakjes of ijsblokjesvormen invriezen voor later gebruik. Fond is een heerlijke basis voor soepen en sauzen.

Foto: iStock

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)