Runderfond
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 9 uur wachttijdca. 9 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de runderschenkels op een met olie ingevette bakplaat en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Maak ondertussen de wortel en de bleekselderij schoon en hak ze grof. Pel de ui
en hak hem grof.Smelt de boter in een grote soeppan en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij in. Voeg de schenkels toe en blus af met de madeira. Voeg 4 l water, de tijm, de laurier, de peperkorrels en de kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en schep het schuim er eventueel met een schuimspaan af. Kook ca. 8 uur op heel laag vuur.
Zeef de bouillon. Kook de bouillon verder in tot ca. 1 l fond. Je kunt de fond in diepvrieszakjes of ijsblokjesvormen invriezen voor later gebruik. Fond is een heerlijke basis voor soepen en sauzen.