Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Mexicaanse lamsstoof

Mexicaanse lamsstoof

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bestrooi het vlees met zout en peper en laat het, in porties, dichtschroeien en bruinen in de droge pan (er komt genoeg vet vrij dus je hebt geen olie nodig). Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui en de knoflook ca. 7 minuten in het achtergebleven bakvet tot de ui zacht begint te worden. Voeg de chipotlepasta, de oregano en de specerij en toe en fruit al roerend 3-4 minuten verder. Doe het vlees terug in de pan en roer hem door het ui-kruidenmengsel.

  2. Schenk de azijn, de tomaten en de bouillon erbij. Roer de suiker en de paprika erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur 1 uur – 1 uur en 30 minuten pruttelen tot het vlees zacht is.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Serveer de stoof met de rij st en maak af met de rode ui en de koriander. Serveer er de limoenpartjes bij.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Megan Davies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)