Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Haricot verts met grove mosterd, walnoten en dille

Haricot verts met grove mosterd, walnoten en dille

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Haricots verts zijn dunnere bonen dan de gewone groene sperziebonen en hebben een mildere smaak, maar vlezigere textuur. Ze zijn perfect om te maken in een salade of als bijgerecht.

Bereiding

  1. Verwarm de over voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze zo’n 20 à 25 minuten in de oven, tot de noten door en door geroosterd zijn. Let op dat ze niet verbranden. Neem uit de oven en laat afkoelen. Hak de walnoten grof en zet opzij.

  2. Zet een pan met water en een eetlepel zout op. Blancheer de haricots verts zodra het water kookt in zo’n 3 minuten, of tot ze een lekkere beet hebben. Giet af en laat goed uitlekken. Of gril de bonen als je dat lekkerder vindt in een grillpan of in een loeihete oven.

  3. Meng voor de dressing in een kom de dijonmosterd met de grove mosterd. Voeg de wittewijnazijn en flink wat zwarte peper toe. Wacht nog even met het toevoegen van zout; de ene mosterd is namelijk een stuk zouter dan de andere. Schenk er al roerend en in een dunne straal de extra vierge olijfolie bij en roer tot een gebonden dressing. Proef en voeg eventueel zout toe.

  4. Maak de geblancheerde haricots verts aan met de dressing en voeg de dille en de walnoten toe. Verdeel over een platte schaal en serveer warm of op kamertemperatuur.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Briljante bonen

€ 30,00