Zin in comfortfood met een verrassende twist? Dit patatje rendang van gele biet combineert de hartige, kruidige smaken van Indonesische rendang met de zachte zoetheid van gele biet. Een plantaardig gerecht dat barst van smaak en nét even anders is dan anders.
Zin in comfortfood met een verrassende twist? Dit patatje rendang van gele biet combineert de hartige, kruidige smaken van Indonesische rendang met de zachte zoetheid van gele biet. Een plantaardig gerecht dat barst van smaak en nét even anders is dan anders.
Aardappels voor friet
Je kunt
friet maken van
vastkokende aardappels, zoals bildtstar en opperdoes, of van kruimige, zoals eigenheimer en doré, maar er zijn een aantal rassen die er nog geschikter voor zijn, zoals santana, innovator en agria. Kun je deze rassen niet zo snel vinden, kies dan in elk geval voor een grote aardappel van minstens 6 cm lang; dat geeft mooie frieten.
Bereiding
Snijd de gele bietjes in blokjes van 1 x 1 cm. Verwarm Makkelijk ca. 1 uur de helft van de kokosmelk en laat de steranijs ca. 15 minuten erin trekken. Verwijder de steranijs.
Doe de sjalot, de knoflook, de chilipeper, de gember, de laos, de koenjit, de kruidnagel, de komijn en de koriander in een keukenmachine en draai tot een dikke massa.
Verhit wat olie in een pan op het vuur en bak deze massa, de gekneusde sereh en de limoenblaadjes een paar minuten. Blus af met alle kokosmelk en laat rustig inkoken.
Verwijder de sereh en de limoenblaadjes. Voeg de blokjes gele biet toe en laat ca. 5 minuten zachtjes meekoken. Breng de rendang op smaak met zout en houd warm.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Frituur of bak de friet goudbruin. Verdeel de friet over bakjes en verdeel de gelebietenrendang erover. Bestrooi met de lente-ui.
Per portie: 792 kcal | 84 g koolhydraten | 8 g eiwit | 45 g vet
Bereidingstip
Snijd voor de perfecte krokante friet (geschilde) aardappels in frietjes van 1⁄2-1 cm dik en spoel ze in een bak met koud water. Hierdoor verkleuren ze minder en worden ze knapperiger. Dep ze goed droog. Frituur de friet twee keer: een keer ca. 5 minuten op 160°C en daarna 2-3 minuten op 180°C. Laat ze tussendoor afkoelen tot kamertemperatuur
Wat vind jij van dit recept?