Geroosterde dragontomaatjes met burrata
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Denise Kortlever: "Het succes van dit eenvoudige gerecht zit ’m in vier dingen. Allereerst kun je het best een grote ovenschaal of bakplaat gebruiken, zodat de tomaatjes echt roosteren en niet stomen. Ook belangrijk is het om alle verrukkelijke sappen van de geroosterde tomaat op de burrata te scheppen. Dragon in plaats van de gebruikelijke basilicum maakt ’m nét even verrassender. En tot slot moet je zorgen dat de burrata echt koelkastkoud is: het contrast tussen de koele kaas en hete tomaatjes is waanzinnig. Wist je trouwens dat geroosterde tomaatjes nóg beter voor je zijn dan rauwe tomaat? Dat komt doordat er door het verwarmen meer lycopeen – een antioxidant – vrijkomt. Ook belangrijk: het roosteren geeft ze bovendien extra smaak.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de knoflook, dragon, balsamicoazijn en olie in de ovenschaal. Schep er de tomaatjes door en bestrooi met peper en zout.
Rooster 15 minuten in de oven, of tot de tomaatjes goudbruine plekjes hebben en het velletje is opengebarsten. Trek de koude burrata wat uit elkaar op een schaal en leg er de warme tomaatjes op.
Giet alle dressing uit de schaal erover. Serveer meteen.
Uit het boek