Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf de kip rondom goed in met de marinade. Laat afgedekt 2-3 uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Verhit een ovenbestendige braadpan op hoog vuur en braad hierin de kipdrum sticks rondom aan. Schuif de braadpan in de oven en rooster de kipdrumsticks in ca. 30 minuten gaar.
  3. Doe intussen de worteltjes met 50 ml kippenbouillon in een pan en breng aan de kook. Smoor afgedekt tot de worteltjes iets zachter worden maar nog een beetje bite hebben. Giet af, meng de boter erdoorheen en wentel de worteltjes er kort in. Neem van het vuur.
  4. Verhit voor de pilav de olie in een pan en fruit er de sjalot glazig in. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Roer de specerijen en een snuf zout erdoorheen. Blus af met de kippenbouillon en voeg de rozijnen toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur tot het vocht opgenomen is en de rijst gaar is.
  5. Snijd de worteltjes eventueel in schijfjes (of laat ze heel als je dat lekkerder vindt). Serveer de pilav met de kipdrumsticks en de wortel. Garneer met wat korianderblaadjes.

Per portie: ca. 748 kcal
45 g eiwit | 35 g vet | 62 g koolhydraten

van Liesbeth (@lizzylizzblog)