Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Koreaanse steak

Koreaanse steak met ingelegde komkommersalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Door groenten als rammenas in dunne linten rauw te serveren, behouden ze hun bite.

Bereiding

  1. 1. Meng de rammenas, de wortel, de lente-ui, de komkommer, de rijstazijn en een snufje zout. Zet het groentemengsel in de koelkast en bereid ondertussen de marinade voor de steak. Meng de chilisaus, de sojasaus en de sesamolie en wrijf de steak in met het mengsel. Laat minimaal 1 uur maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.

  2. 2. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak er de steak ca. 2 minuten per zijde in voor medium, of korter of langer naar wens. Haal de steak uit de pan en leg op een bord om het vlees te laten rusten. Roer de groenten nog een keer door. Verdeel de rijst, de groenten en de steak over borden. Garneer met sesamzaad.

Per portie: 381 kcal | 12 g koolhydraten | 45 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jemma Wats Styling: Anna Glover Foodstyling: Rebecca Newport

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)