Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Koreaanse steak

Koreaanse steak met ingelegde komkommersalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Door groenten als rammenas in dunne linten rauw te serveren, behouden ze hun bite.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Door groenten als rammenas in dunne linten rauw te serveren, behouden ze hun bite.

Bereiding

  1. 1. Meng de rammenas, de wortel, de lente-ui, de komkommer, de rijstazijn en een snufje zout. Zet het groentemengsel in de koelkast en bereid ondertussen de marinade voor de steak. Meng de chilisaus, de sojasaus en de sesamolie en wrijf de steak in met het mengsel. Laat minimaal 1 uur maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.

  2. 2. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak er de steak ca. 2 minuten per zijde in voor medium, of korter of langer naar wens. Haal de steak uit de pan en leg op een bord om het vlees te laten rusten. Roer de groenten nog een keer door. Verdeel de rijst, de groenten en de steak over borden. Garneer met sesamzaad.

Per portie: 381 kcal | 12 g koolhydraten | 45 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jemma Wats Styling: Anna Glover Foodstyling: Rebecca Newport

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Wat is rammenas?

Rammenas, of zoals wij hem beter kennen: de “Japanse radijs”, is verwant aan de gewone radijs en rettich. De bekendste soorten zijn rond met een zwarte schil en hebben vanbinnen een witte kleur, maar ze zijn ook verkrijgbaar in een langwerpige vorm met witte of groene kleur. Hij is groter dan de gewone radijzen uit de supermarkt, maar minstens net zo lekker. Deze groente is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en kalium, antioxidanten en vezels. Doordat er veel water in zit, draagt het ook bij aan een goede hydratatie. Hij groeit in ons eigen land en is het lekkerst in de lente en nazomer. Ondanks deze beperkte periode kun je het gehele jaar door rammenas kopen. Daardoor kun je hem gebruiken in verschillende gerechten, zoals saladessoependipsaus, roerbakgerechten, op een broodje of als snack. Super veelzijdig dus!

Hoe smaakt rammenas?

De textuur van deze knolgroente is hetzelfde als een normale radijs en dus lekker knapperig. Hij smaakt wel een stuk milder dan de gewone radijs. Sommige mensen vinden dit lekkerder, omdat het iets minder scherp is en dus ook heerlijk fris is wanneer je hem rauw door een salade mengt of eet als snack.

Wanneer je rammenas verwarmt, kan de smaak wat minder scherp en zachter worden, maar behoudt het wel de lichte pit. Hierdoor is hij ook heerlijk door je favoriete roerbakschotels of als basis voor je bijgerecht.