Huzarensalade
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in vieren en zet opzij.
Gooi intussen de aardappelblokjes in een pan met gezouten water en kook ze in 7 à 9 minuten beetgaar. Giet af, spoel na onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook vervolgens de doperwten in 5 minuten gaar. Giet af, spoel na onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Meng in een grote bak de aardappelblokjes met de doperwten, beenham en augurken. Gooi hier de mayo, mosterd, het augurkenvocht, de peterselie (houd wat achter ter garnering) en de zilveruitjes bij. Doe er zout en peper naar smaak bij en meng alles de moeder.
Verdeel de huzarensalade over een mooie schaal en gooi de gekookte eieren erop. Beetje gehakte peterselie erover want het oog wil ook wat. Oudhollandse glorie, klaar voor je BBQ.