Gemarineerde champignons met knolselderijpuree en gebakken feta
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd hem in gelijke stukken. Doe de stukken knolselderij in een ruime pan met de melk en een snufje zout. Breng de melk aan de kook en kook de knolselderij in ca. 20 minuten gaar.
Maak de champignons schoon. Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons ca. 4 minuten. Blus ze af met de azijn en voeg de rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en laat het geheel ca. 20 minuten trekken.
Meng het eiwit met de bloem en het sesamzaad. Snijd de feta in blokjes en wentel de blokjes door het sesambeslag. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de blokjes feta rondom goudbruin in.
Giet de knolselderij af en bewaar de melk. Pureer de knolselderij met een staafmixer en voeg de boter en eventueel wat van de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de knolselderijpuree met de champignons en de gebakken fetablokjes.