Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
naanbrood

Indiase naan

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem, de suiker, de gist en het zout in een grote kom. Verwarm de melk lauwwarm in een pannetje. Pel en snipper de knoflook. Voeg de melk, de yoghurt, de olie, de knoflook, de specerijen en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed het deeg ca. 10 minuten goed door en laat het afgedekt op een warme plaats ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Vet een bakplaat in en zet hem in de oven. Kneed het deeg nog kort door en verdeel het in ca. 10 porties. Rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak en leg er zoveel op de bakplaat als er op passen. Bak de naans ca. 10 minuten in de oven.

  3. Neem de naans uit de oven en bak de volgende lading. Rooster de naans eventueel voor gebruik in een droge koekenpan of grillpan.

Per portie: 598 kcal | 96 g koolhydraten | 21 g eiwit | 13 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)