Bereiding

  1. Week de shiitake in een kom met heet water.
  2. Verwarm de olie in de wok. Fruit de knoflook, ui, rode peper en gember. Voeg de worstjes toe en schep rondom. Als de worstjes gebakken zijn en hun smaak afgegeven hebben, mogen de wortels, mais en broccoli erbij.
  3. Knijp de shiitake uit en bewaar het vocht, snijd ze in dunne plakjes en voeg toe aan de pan. Roerbak het geheel 3 minuten op hoog vuur. Voeg dan de oestersaus, ketjap, sojasaus, sambal en wat peper en zout naar smaak toe. Het mag stevig op smaak zijn. Laat het geheel even smoren.
  4. Was intussen de witte rijst driemaal onder koud stromend water. Laat de inhoud van de wok in de rijstkoker glijden. Doe de gewassen rijst erbovenop. Vul aan met het shiitakeweekvocht en water tot het rijstmengsel net onderstaat. Breek 4 eieren, met de dooier heel, boven de rijst. Sluit het deksel en de rijstkoker doet de rest.
  5. Als het rode knopje van de koker op oranje springt, roer je alles om met een houten of plastic spatel (want je bent voorzichtig met de bodem van rijstkoker) en tada: je wondernasi is klaar.
  6. Je kunt het gerecht combineren met extra groenten, gebakken banaan of nog een spiegelei on top. Veel is er niet voor nodig tenzij je (zoals wij) ervan houdt comfortfood te combineren met culinair genot. Probeer dan eens kimchi-oesters bijvoorbeeld.
JIWA

Uit het boek:

JIWA
€25,00