Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zuurvlees met friet

Zuurvlees met friet van Laundryfood

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Comfort food the culy way. Suzan van Laundryfood maakt haar klassieke recept voor zuurvlees, en daar horen natuurlijk frietjes bij.

Bereiding

  1. 1. Snijd het vlees in blokken van ongeveer 1 cm. Haal de dikke stukken vet ertussenuit, die gebruik je niet. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend lichtbruin. Meng de wittewijnazijn met 100 ml water en schenk het bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en doe het deksel op de pan. Stoof het vlees ca. 1 uur op laag vuur.

  2. 2. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak er de ui in ca. 5 minuten goudbruin in. Schep de uien met de appelstroop en de ontbijtkoek door het vlees en stoof nog minimaal 1,5 uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe als het te droog is. Breng het zuurvlees op smaak met de basterdsuiker, zout en peper. Traditioneel wordt zuurvlees gegeten met friet, maar het is ook lekker met een groene salade erbij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)