Bereiding

1. Snijd het vlees in blokken van ongeveer 1 cm. Haal de dikke stukken vet ertussenuit, die gebruik je niet. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend lichtbruin. Meng de wittewijnazijn met 100 ml water en schenk het bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en doe het deksel op de pan. Stoof het vlees ca. 1 uur op laag vuur.

2. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak er de ui in ca. 5 minuten goudbruin in. Schep de uien met de appelstroop en de ontbijtkoek door het vlees en stoof nog minimaal 1,5 uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe als het te droog is. Breng het zuurvlees op smaak met de basterdsuiker, zout en peper. Traditioneel wordt zuurvlees gegeten met friet, maar het is ook lekker met een groene salade erbij.

Tip: Hoe langer je stooft, des te lekkerder wordt het zuurvlees. Wij maken daarom altijd wat meer zuurvlees, de dag erna smaakt het namelijk nog beter!

*Zelf friet maken? Dat doe je zo!

Meer recepten van Suzan uitproberen? Kijk op haar heerlijke website LaundryFood.