Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
fattoush

Fattoush: Libanese salade

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dressing

Fattoush is een Libanese salade die veelal bij mezzes wordt geserveerd. Je maakt het met knapperig (oud) brood en een frisse dressing.
Tip
Vul de mezzes aan met hummus, granaatappelpitjes, feta, pepertjes, druiven en platbrood.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote mengkom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaat, de rode ui en de komkommer toe aan de dressing en laat ca. 2 minuten staan.

  2. Haal de bladeren van de kropjes sla uit elkaar, was ze goed en dep droog. Doe ze bij de rest van de ingrediënten in de kom en hussel alles goed door elkaar. Proef breng zo nodig op smaak met zout en peper. Serveer de Libanese salade op een grote schaal, verdeel de stukken platbrood over de fattoush en maak af met wat extra sumak.

Per portie: 146 kcal | 9 g koolhydraten | 2 g eiwit | 11 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)