Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bijgerechten: bloemkoolpuree met parmezaan en lavas

Bloemkoolpuree met parmezaan en lavas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 800 gram bloemkoolroosjes met 800 ml groentebouillon en wat zou aan de kook. Zet het vuur lager en kook de bloemkool in 15-20 minuten rustig zacht en gaar. Giet af, maar vang de bouillon op.

  2. Pureer de bloemkool met 100 gram zachte boter in een keukenmachine zeer fijn. Voeg eventueel nog wat van de bouillon toe om de puree smeuïger te maken.

  3. Breng de puree om smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met wat fijngesneden lavas en grof geraspte parmezaan.

Foto's en foodstyling: Willem van Santen Receptuur: Martina Silbrníková

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)