Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
courgettesalade met citroen, basilicum en manchego

Courgettesalade met citroen, basilicum en manchego

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Sam & Sam Clark: "We aten deze salade in een klein café in de campo (op het platteland) bij Vejer de Frontera, aan de westkust van Andalusië. Courgettes die vers uit eigen huerto (tuin) kwamen, waren in superdunne plakjes geschaafd en met zout bestrooid, waardoor ze zacht waren geworden. Daarna werden citroensap, olijfolie, basilicum en plakjes manchego toegevoegd. Een openbaring! In de zomer maken we dit heel vaak bij Moro."

Bereiding

  1. Snijd beide uiteinden van de courgettes en snijd ze met een scherp mes of mandoline in heel dunne plakjes (1 tot 2 mm). Leg ze in een vergiet en schep het zeezout erdoor (masseer dit in de plakjes courgette zodat het zout alle plakjes kan garen). Zet het vergiet op een kom of in de gootsteen en laat 20 minuten uitlekken.

  2. Knijp voorzichtig overtollig vocht uit de courgette en leg de plakjes in een kom. Meng het citroensap, de olijfolie, de helft van de munt en de helft van het basilicum erdoor. Leg de salade op een bord en verdeel de kaas, amandelen en de rest van de kruiden erover.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Moro thuis

€ 34,95
Moro thuis