Sam & Sam Clark: "We aten deze salade in een klein café in de campo (op het platteland) bij Vejer de Frontera, aan de westkust van Andalusië. Courgettes die vers uit eigen huerto (tuin) kwamen, waren in superdunne plakjes geschaafd en met zout bestrooid, waardoor ze zacht waren geworden. Daarna werden citroensap, olijfolie, basilicum en plakjes manchego toegevoegd. Een openbaring! In de zomer maken we dit heel vaak bij Moro."
Sam & Sam Clark: "We aten deze salade in een klein café in de campo (op het platteland) bij Vejer de Frontera, aan de westkust van Andalusië. Courgettes die vers uit eigen huerto (tuin) kwamen, waren in superdunne plakjes geschaafd en met zout bestrooid, waardoor ze zacht waren geworden. Daarna werden citroensap, olijfolie, basilicum en plakjes manchego toegevoegd. Een openbaring! In de zomer maken we dit heel vaak bij Moro."
Bereiding
Snijd beide uiteinden van de courgettes en snijd ze met een scherp mes of mandoline in heel dunne plakjes (1 tot 2 mm). Leg ze in een vergiet en schep het zeezout erdoor (masseer dit in de plakjes courgette zodat het zout alle plakjes kan garen). Zet het vergiet op een kom of in de gootsteen en laat 20 minuten uitlekken.
Knijp voorzichtig overtollig vocht uit de courgette en leg de plakjes in een kom. Meng het citroensap, de olijfolie, de helft van de munt en de helft van het basilicum erdoor. Leg de salade op een bord en verdeel de kaas, amandelen en de rest van de kruiden erover.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
Moro thuis
€ 34,95
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!