
Rendang
Gemiddeld
ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd
In Nederland kennen we rendang als het langzaam gegaarde rundvleesgerecht uit Indonesië. Al omvat rendang eigenlijk een hele kooktechniek, dit is waarschijnlijk het basisrecept wat je zoekt. Slechts zes ingrediënten, eventjes wachten en er staat een smaakvolle pan rendang op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Rooster de kemirienoten in een droge pan goudbruin. Maal de kemirienoten in een vijzel fijn. Meng de currypasta met de kemirienoten.
Snijd het rundvlees in blokjes. Bak het vlees portiegewijs ca. 2 minuten in 4 el olie. Neem steeds het vlees uit de pan. Bak na de laatste portie vlees het currypastamengsel 2-3 minuten in 1 el olie. Voeg het vlees en 1 blik kokosmelk toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Stoof het vlees in ca. 2,5 uur op laag vuur gaar zonder deksel. Roer af en toe en voeg als het vocht bijna verdampt is het tweede blik kokosmelk toe.
Kook intussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Serveer de rijst bij de rendang.









