Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
currypasta maken

Currypasta

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De basis van elke curry is natuurlijk de krachtige currypasta. Super makkelijk te maken, vol van smaak en handig om te bewaren voor al je toekomstige curry recepten!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

De basis van elke curry is natuurlijk de krachtige currypasta. Super makkelijk te maken, vol van smaak en handig om te bewaren voor al je toekomstige curry recepten!

Bereiding

  1. Snijd de steeltjes van de rode en de groene peper.

  2. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.

  3. Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de wortel eraf. Snijd het citroengras in stukjes.

  4. Schil de gember en snijd hem in stukjes.

  5. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine of een vijzel en maal tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk de olie toe zodat een gladde massa ontstaat.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Currypasta maken

Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken. Dat is niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel makkelijk én gezond.

Basisrecept currypasta maken

Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.

De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Zo kun je aankomende week heerlijke recepten maken bijvoorbeeld!

Recepten met currypasta

Heb je zelf een potje currypasta gemaakt? Laat je inspireren en ga snel aan de slag met deze heerlijke recepten:

lamsfilet met curry

Lamsfilet met curry

Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!

Naar het recept
Cover voor

Rendang

Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.

Naar het recept
curry met bonen

Curry met bonen

Liever wat meer groenten? Dan is deze curry met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!

Naar het recept
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!