
Currypasta
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de steeltjes van de rode en de groene peper.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de wortel eraf. Snijd het citroengras in stukjes.
Schil de gember en snijd hem in stukjes.
Doe alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine of een vijzel en maal tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk de olie toe zodat een gladde massa ontstaat.
Currypasta maken
Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken. Dat is niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel makkelijk én gezond.
Basisrecept currypasta maken
Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.
De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Zo kun je aankomende week heerlijke recepten maken bijvoorbeeld!
Recepten met currypasta
Heb je zelf een potje currypasta gemaakt? Laat je inspireren en ga snel aan de slag met deze heerlijke recepten:

Lamsfilet met curry
Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!

Rendang
Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.

Curry met bonen
Liever wat meer groenten? Dan is deze curry met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!