Lamsfilet met curry
Gemiddeld
ca. 12 uur bereidingstijdca. 12 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Wrijf de lamsfilet in met de currypasta en laat afgedekt in de koelkast ca. 12 uur marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Breng het vlees op smaak met zout en peper en braad het ca. 2 minuten rondom in de olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het ca. 10 minuten in de oven. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.
Was de tomaten, dep ze droog en snijd ze in vieren. Besprenkel de tomaat met de olijfolie. Verhit een ruime pan en rooster er de tomaat op hoog vuur ca. 5 minuten in. Breng de tomaat op smaak met zout en peper. Rooster de cashewnoten in een droge pan goudbruin.
Neem het vlees uit de pan en laat het ca. 2 minuten rusten. Hak de koriander grof. Verdeel de tomaat over een schaal. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de tomaat. Strooi er de cashewnoten en de koriander overheen.