Advertentie
Currypasta maken
Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken.
Dat is niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel makkelijk én gezond. Daarom delen wij een basisrecept voor currypasta zodat jij altijd thuis de lekkerste curry’s kan maken.
Wil je ook de beste basisrecepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Basisrecept currypasta maken
Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.
De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Zo kun je aankomende week heerlijke recepten maken bijvoorbeeld!
> naar het recept: currypasta
Recepten met currypasta
Heb je zelf een potje currypasta gemaakt? Laat je inspireren en ga snel aan de slag met deze heerlijke recepten:
1. Lamsfilet met curry
Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!
> naar het recept: lamsfilet met curry
2. Rendang
Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.
> naar het recept: rendang
3. Curry met bonen
Liever wat meer groenten? Dan is deze curry met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!
> naar het recept: curry met bonen
Lees ook: Deze heerlijke curry recepten wil je vandaag nog maken
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.