Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
currypasta maken

Currypasta maken: tips en recepten

Advertentie

Lekker kruidig met een flinke portie pit. Wij worden blij van curry. Met dit basisrecept en drie variaties kun je zelf currypasta maken als een pro!

Currypasta maken

Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken.

Dat is niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel makkelijk én gezond. Daarom delen wij een basisrecept voor currypasta zodat jij altijd thuis de lekkerste curry’s kan maken.

Wil je ook de beste basisrecepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept currypasta maken

Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.

De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Zo kun je aankomende week heerlijke recepten maken bijvoorbeeld!

> naar het recept: currypasta

rode peper snijden

Recepten met currypasta

Heb je zelf een potje currypasta gemaakt? Laat je inspireren en ga snel aan de slag met deze heerlijke recepten:

1. Lamsfilet met curry

Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!

> naar het recept: lamsfilet met curry 

lamsfilet met curry

2. Rendang

Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.

> naar het recept: rendang

currypasta maken

3. Curry met bonen

Liever wat meer groenten? Dan is deze curry met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!

> naar het recept: curry met bonen 

curry met bonen

Lees ook: Deze heerlijke curry recepten wil je vandaag nog maken

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!