Advertentie
Currypasta maken
Er zijn een aantal basisrecepten die niet mogen ontbreken in je vaste repertoire. Currypasta is er daar eentje van. Want wanneer je de kunst van currypasta maken onder de knie hebt, kan je moeiteloos elke dag de lekkerste curry-recepten maken.
Dat is niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel makkelijk én gezond. Daarom delen wij een basisrecept voor currypasta zodat jij altijd thuis de lekkerste curry’s kan maken.
Wil je ook de beste basisrecepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Basisrecept currypasta maken
Zelf currypasta maken is stiekem best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.
De zelfgemaakte currypasta blijft vervolgens in de koelkast ongeveer tien dagen houdbaar. Zo kun je aankomende week heerlijke recepten maken bijvoorbeeld!
> naar het recept: currypasta
Recepten met currypasta
Heb je zelf een potje currypasta gemaakt? Laat je inspireren en ga snel aan de slag met deze heerlijke recepten:
1. Lamsfilet met curry
Een nachtje marineren in je homemade pasta maakt dit lamsvlees onweerstaanbaar. Hierdoor trekken de smaken goed in het vlees en het je de curry op de avond zelf zo op tafel staan. Zo heb je binnen een half uur een heerlijke curry gemaakt!
> naar het recept: lamsfilet met curry
2. Rendang
Rendang is een Indische klassieker met een volle, rijke smaak. De meest traditionele versie is met rundvlees en dat is ook hoe wij de stoof het liefste maken. Het vlees krijgt een heerlijke smaak door – je raadt het al – de pasta.
> naar het recept: rendang
3. Curry met bonen
Liever wat meer groenten? Dan is deze curry met bonen misschien wel wat voor jou! Zelfde smaakmakers, totaal ander gerecht. Probeer maar!
> naar het recept: curry met bonen
Lees ook: Deze heerlijke curry recepten wil je vandaag nog maken
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.