Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Maïsbroodjes met oregano

Maïsbroodjes met oregano

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 250 g bloem, de maïsbloem en het zout in een kom. Los de gist op in 250 ml lauw water. Schenk het gistmengsel bij de bloem en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en leg het in een met olie ingevette kom. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen. Was de oregano, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Kneed de oregano kort door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm er kleine bolletjes van. Strooi de polenta op een bord en rol de deegbolletjes door de polenta. Zet de deegbolletjes tegen elkaar aan in een met olie ingevet en met bloem bestoven bakblik of gietijzeren pan. Laat nog ca. 30 minuten rijzen.

  3. Snijd de maïsbroodjes aan de bovenkant in en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: 181 kcal | 37 g koolhydraten | 5 g eiwit | 1 g vet

Foto’s: Stephan van Raay | Foodstyling & receptuur: Willem van Santen | Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)