Maïsbroodjes met oregano
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Zeef 250 g bloem, de maïsbloem en het zout in een kom. Los de gist op in 250 ml lauw water. Schenk het gistmengsel bij de bloem en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bol van het deeg en leg het in een met olie ingevette kom. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen. Was de oregano, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Kneed de oregano kort door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm er kleine bolletjes van. Strooi de polenta op een bord en rol de deegbolletjes door de polenta. Zet de deegbolletjes tegen elkaar aan in een met olie ingevet en met bloem bestoven bakblik of gietijzeren pan. Laat nog ca. 30 minuten rijzen.
Snijd de maïsbroodjes aan de bovenkant in en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.