
Burrata di Bufala met gemarineerde aardbeien
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Romige Burrata di Bufala en gemarineerde aardbeien? Klinkt apart, smaakt geweldig. Dit frisse en verrassende gerecht tovert zonnestralen op je bord – ideaal voor een zomerse lunch of een luxe voorgerecht.
Lees verder onder de advertentie
Romige Burrata di Bufala en gemarineerde aardbeien? Klinkt apart, smaakt geweldig. Dit frisse en verrassende gerecht tovert zonnestralen op je bord – ideaal voor een zomerse lunch of een luxe voorgerecht.
Burrata of mozzarella?
Vroeger maakten we vooral gebruik van mozzarella, maar tegenwoordig is burrata ook een heel populaire optie. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee kazen?
Bereiding
Was de aardbeien voorzichtig en laat ze uitlekken op een schone doek.
Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een kom het sinaasappelsap, de -schil, het citroensap, het vanillemerg en de olijfolie met elkaar.
Halveer de aardbeien of snijd grote in kwarten. Meng met de marinade.
Laat de burrata uitlekken en leg op een bord of schaal. Snijd de kaas doormidden zodat hij uitloopt.
Verdeel de aardbeien met de marinade erover. Maak af met het basilicum.