Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
mozzarella

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Advertentie

Ze worden vaak in één adem genoemd, maar wat is eigenlijk het verschil tussen mozzarella en burrata? Wij leggen het je graag uit!

Verschil mozzarella en burrata

Ondanks dat deze twee kazen op elkaar lijken, zijn ze toch echt verschillend. Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata? Laten we beginnen met de bekendste van de twee: mozzarella. Heerlijk om een salade caprese mee te maken, als topping op je pizza of om mozzarellasticks mee te maken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat is mozzarella?

Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt door stremsel toe te voegen aan (buffel)melk. Hierdoor klonteren de eiwitten samen en scheiden ze zich af van het melkvocht. De wrongel die hierdoor ontstaat, wordt vervolgens in kokend water gelegd en met een stok gevormd tot een dikke, elastische massa. Als laatste leggen de kaasmakers de kaas in koud water en wordt hij goed gekneed. Even in stukken snijden en klaar is de witte bol die we zo goed kennen!

Natuurlijk is deze kaas niet alleen ontzettend lekker door een salade, wat dacht je bijvoorbeeld van pizza? Een goede buffelmozzarella mag niet ontbreken op échte Italiaanse pizza’s.

Het verschil tussen mozzarella en burrata

Burrata is deels gemaakt van mozzarella. Ook qua uiterlijk lijken de twee erg op elkaar. Niet gek dus, dat ze vaak met elkaar vergeleken worden. Maar wat is nu precies het verschil tussen mozzarella en burrata?

Burrata is een verse Italiaanse kaas die bestaat uit mozzarella, room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas). Dit gaat als volgt: eerst wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt en dan wordt de room toegevoegd. Hierdoor is burrata zachter en romiger dan zijn bekende broertje en loopt de witte kaas er mooi uit als je hem opensnijdt.

Fun fact: vroeger werd het maken van burrata gezien als de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken, maar tegenwoordig is het een heuse Italiaanse delicatesse. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!

Wil je nog meer Italiaanse inspiratie? Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!