Lees verder onder de advertentie
Ze worden vaak in één adem genoemd, maar wat is eigenlijk het verschil tussen mozzarella en burrata? Wij leggen het je graag uit!
Lees verder onder de advertentie
Verschil mozzarella en burrata
Ondanks dat deze twee kazen op elkaar lijken, zijn ze toch echt verschillend. Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata? Laten we beginnen met de bekendste van de twee: mozzarella. Heerlijk om een salade caprese mee te maken, als topping op je pizza of om mozzarellasticks mee te maken.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wat is mozzarella?
Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt door stremsel toe te voegen aan (buffel)melk. Hierdoor klonteren de eiwitten samen en scheiden ze zich af van het melkvocht. De wrongel die hierdoor ontstaat, wordt vervolgens in kokend water gelegd en met een stok gevormd tot een dikke, elastische massa. Als laatste leggen de kaasmakers de kaas in koud water en wordt hij goed gekneed. Even in stukken snijden en klaar is de witte bol die we zo goed kennen!
Natuurlijk is deze kaas niet alleen ontzettend lekker door een salade, wat dacht je bijvoorbeeld van pizza? Een goede buffelmozzarella mag niet ontbreken op échte Italiaanse pizza’s.
Het verschil tussen mozzarella en burrata
Burrata is deels gemaakt van mozzarella. Ook qua uiterlijk lijken de twee erg op elkaar. Niet gek dus, dat ze vaak met elkaar vergeleken worden. Maar wat is nu precies het verschil tussen mozzarella en burrata?
Burrata is een verse Italiaanse kaas die bestaat uit mozzarella, room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas). Dit gaat als volgt: eerst wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt en dan wordt de room toegevoegd. Hierdoor is burrata zachter en romiger dan zijn bekende broertje en loopt de witte kaas er mooi uit als je hem opensnijdt.
Fun fact: vroeger werd het maken van burrata gezien als de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken, maar tegenwoordig is het een heuse Italiaanse delicatesse. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Lees ook:
Wil je nog meer Italiaanse inspiratie? Lees ook:
Onze tips
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wijn en spijs: de meest gestelde vragen én antwoorden voor het kerstdiner
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie