Advertentie
Ze worden vaak in één adem genoemd, maar wat is eigenlijk het verschil tussen mozzarella en burrata? Wij leggen het je graag uit!
Verschil mozzarella en burrata
Ondanks dat deze twee kazen op elkaar lijken, zijn ze toch echt verschillend. Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata? Laten we beginnen met de bekendste van de twee: mozzarella. Heerlijk om een salade caprese mee te maken, als topping op je pizza of om mozzarellasticks mee te maken.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wat is mozzarella?
Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt door stremsel toe te voegen aan (buffel)melk. Hierdoor klonteren de eiwitten samen en scheiden ze zich af van het melkvocht. De wrongel die hierdoor ontstaat, wordt vervolgens in kokend water gelegd en met een stok gevormd tot een dikke, elastische massa. Als laatste leggen de kaasmakers de kaas in koud water en wordt hij goed gekneed. Even in stukken snijden en klaar is de witte bol die we zo goed kennen!
Natuurlijk is deze kaas niet alleen ontzettend lekker door een salade, wat dacht je bijvoorbeeld van pizza? Een goede buffelmozzarella mag niet ontbreken op échte Italiaanse pizza’s.
Het verschil tussen mozzarella en burrata
Burrata is deels gemaakt van mozzarella. Ook qua uiterlijk lijken de twee erg op elkaar. Niet gek dus, dat ze vaak met elkaar vergeleken worden. Maar wat is nu precies het verschil tussen mozzarella en burrata?
Burrata is een verse Italiaanse kaas die bestaat uit mozzarella, room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas). Dit gaat als volgt: eerst wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt en dan wordt de room toegevoegd. Hierdoor is burrata zachter en romiger dan zijn bekende broertje en loopt de witte kaas er mooi uit als je hem opensnijdt.
Fun fact: vroeger werd het maken van burrata gezien als de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken, maar tegenwoordig is het een heuse Italiaanse delicatesse. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!
Elke maand inspiratie?
Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Lees ook:
Wil je nog meer Italiaanse inspiratie? Lees ook:
Onze tips
Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?
Alles over aardappelsoorten: van kruimig tot vastkokend
6x de lekkerste puree met of zonder aardappel
Zo kun je perfect gebakken aardappelen maken
Zoete aardappelfriet krokant bakken: tips & tricks
Zo kan je het beste zoete aardappels koken en bereiden
Zelf pompoenpitten roosteren: zo doe je dat
Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd
Zelf maken voor de kerst: homemade cranberrycompote
Zalmbonbons maken: tips & recept
Dit zijn dé tips tegen gekke geurtjes in de keuken
Kaasfondue maken: zo doe je dat
In een handomdraai de lekkerste traybakes maken? Zo doe je dat!
Recepten met yuzu: dit is waarom je de Chinese citrusvrucht in huis wil halen
Zo kun je zelf verse pastasaus maken
Wanneer gebruik je welke pastasoort?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.