
Ze worden vaak in één adem genoemd, maar wat is eigenlijk het verschil tussen mozzarella en burrata? Wij leggen het je graag uit!
Lees verder na de advertentie
Verschil mozzarella en burrata
Ondanks dat deze twee kazen op elkaar lijken, zijn ze toch echt verschillend. Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata? Laten we beginnen met de bekendste van de twee: mozzarella. Heerlijk om een salade caprese mee te maken, als topping op je pizza of om mozzarellasticks mee te maken.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wat is mozzarella?
Deze Italiaanse kaas wordt gemaakt door stremsel toe te voegen aan (buffel)melk. Hierdoor klonteren de eiwitten samen en scheiden ze zich af van het melkvocht. De wrongel die hierdoor ontstaat, wordt vervolgens in kokend water gelegd en met een stok gevormd tot een dikke, elastische massa. Als laatste leggen de kaasmakers de kaas in koud water en wordt hij goed gekneed. Even in stukken snijden en klaar is de witte bol die we zo goed kennen!
Natuurlijk is deze kaas niet alleen ontzettend lekker door een salade, wat dacht je bijvoorbeeld van pizza? Een goede buffelmozzarella mag niet ontbreken op échte Italiaanse pizza’s.
Het verschil tussen mozzarella en burrata
Burrata is deels gemaakt van mozzarella. Ook qua uiterlijk lijken de twee erg op elkaar. Niet gek dus, dat ze vaak met elkaar vergeleken worden. Maar wat is nu precies het verschil tussen mozzarella en burrata?
Burrata is een verse Italiaanse kaas die bestaat uit mozzarella, room en wrongel (gestremde en uitgelekte kaas). Dit gaat als volgt: eerst wordt er als het ware een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt en dan wordt de room toegevoegd. Hierdoor is burrata zachter en romiger dan zijn bekende broertje en loopt de witte kaas er mooi uit als je hem opensnijdt.
Fun fact: vroeger werd het maken van burrata gezien als de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken, maar tegenwoordig is het een heuse Italiaanse delicatesse. Zeker het proberen waard, als je het ons vraagt!
Wil je nog meer Italiaanse inspiratie? Lees ook:
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo doe je dat
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.