Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bijgerechten: zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Friet! Als ze dit weer eens roepen heb jij een gezonde variant achter de hand die net zo lekker is; deze zoete aardappelfrietjes. Lekker met knoflookmayonaise!

Bereiding

  1. Was de tijm en de oregano en dep ze goed droog. Pluk de tijmen oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Kneus het komijnzaad en de chilivlokken grof in een vijzel. Meng de kruiden en het zeezout met het komijnzaad en de chilivlokken in de vijzel, zorg dat het geheel niet te fijn wordt.

  2. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in langwerpige frieten van gelijke dikte (ca. 1×1 cm). Meng de frieten met de maïzena en klop de overtollige maïzena er goed af.

  3. Frituur de zoeteaardappelfrieten portiegewijs in 5 a 7 minuten goudbruin in de olie. Schep de frieten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi direct met een ruime hoeveelheid van het kruidenmengsel. Lekker met knoflookmayonaise (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Per portie: | 87 g koolhydraten | 6 g eiwit | 16 g vet

Foto: Rob Kerkvliet Servies: Dille & Kamille, Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)