Zoete aardappelfrietjes
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de tijm en de oregano en dep ze goed droog. Pluk de tijmen oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Kneus het komijnzaad en de chilivlokken grof in een vijzel. Meng de kruiden en het zeezout met het komijnzaad en de chilivlokken in de vijzel, zorg dat het geheel niet te fijn wordt.
Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in langwerpige frieten van gelijke dikte (ca. 1×1 cm). Meng de frieten met de maïzena en klop de overtollige maïzena er goed af.
Frituur de zoeteaardappelfrieten portiegewijs in 5 a 7 minuten goudbruin in de olie. Schep de frieten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi direct met een ruime hoeveelheid van het kruidenmengsel. Lekker met knoflookmayonaise (het gerecht is dan niet meer veganistisch).