Bereiding
Zelf ricotta maken
- Breng in een ruime pan de melk met het zout tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg het citroensap toe. De melk gaat nu stremmen.
- Blijf op laag vuur verwarmen en wacht tot er een dikke laag stolsels bovendrijft. Roer niet tijdens dit proces. Neem van het vuur en plaats een deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten rusten.
- Leg de kaasdoek in een vergiet boven een kom. Schep voorzichtig met een schuimspaan de stolsels uit de melk en leg ze in de kaasdoek. Laat goed uitlekken, neem hier de tijd voor.
- Vouw de kaasdoek om de ricotta en druk er voorzichtig het vocht uit. Laat de ricotta afkoelen in de koelkast.
Eenmaal afgekoeld is je eindproduct klaar. Zelf ricotta maken was nog nooit zo makkelijk! Meer weten over deze kaas? Hier vertellen we je alles. Lees waar de kaas vandaan komt én wat je er allemaal mee kunt maken. Wordt dit jouw nieuwe favoriet in recepten?
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Foto’s: Foodies Magazine