Zelf ricotta maken
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een ruime pan de melk met het zout tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg het citroensap toe. De melk gaat nu stremmen.
Blijf op laag vuur verwarmen en wacht tot er een dikke laag stolsels bovendrijft. Roer niet tijdens dit proces. Neem van het vuur en plaats een deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten rusten.
Leg de kaasdoek in een vergiet boven een kom. Schep voorzichtig met een schuimspaan de stolsels uit de melk en leg ze in de kaasdoek. Laat goed uitlekken, neem hier de tijd voor.
Vouw de kaasdoek om de ricotta en druk er voorzichtig het vocht uit. Laat de ricotta afkoelen in de koelkast.
Nu verkrijgbaar
Foodies Italië€ 7.50- We maken een menu vol Italiaanse smaken
- Leren hoe veelzijdig polenta is
- Koken de lekkerste recepten met zoete tomaten en nog veel, veel meer.