Technisch gezien is dit geen echte ricotta; die wordt gemaakt van wei, een restproduct van de kaasproductie. Omdat het lastig is om aan wei te komen en de ricotta-opbrengst hiervan erg laag is, maken wij ricotta van volle melk. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om ricotta in de winkel te kopen.
Technisch gezien is dit geen echte ricotta; die wordt gemaakt van wei, een restproduct van de kaasproductie. Omdat het lastig is om aan wei te komen en de ricotta-opbrengst hiervan erg laag is, maken wij ricotta van volle melk. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om ricotta in de winkel te kopen.
Bereiding
Breng in een ruime pan de melk met het zout tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg het citroensap toe. De melk gaat nu stremmen.
Blijf op laag vuur verwarmen en wacht tot er een dikke laag stolsels bovendrijft. Roer niet tijdens dit proces. Neem van het vuur en plaats een deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten rusten.
Leg de kaasdoek in een vergiet boven een kom. Schep voorzichtig met een schuimspaan de stolsels uit de melk en leg ze in de kaasdoek. Laat goed uitlekken, neem hier de tijd voor.
Vouw de kaasdoek om de ricotta en druk er voorzichtig het vocht uit. Laat de ricotta afkoelen in de koelkast.
Wat vind jij van dit recept?
Foodies Italië
€ 7.50
Keer op keer wordt de keuken van dit zonnige land verkozen tot de beste van de wereld en wij begrijpen wel waarom. In deze editie nemen we je mee naar Italië!
- Maak zoete recepten met citroen
- Leer alles over wijnen van de Etna
- Ontvang gratis mini-kaasgids
Bestel nu
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!