Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zeebaars met limoen, gember en venkel

Zeebaars met limoen, gember en venkel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Voor de rijst

Voor de vis

Voor de dressing

Bereiding

  1. Snijd voor de vis de lente-uitjes in de lengte in dunne reepjes en leg ze ca. 15 minuten in een kom koud water, zodat ze opkrullen. Giet af en dep de lente-ui droog. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 210⁰C / hetelucht: 190⁰C). Kook voor de rij st de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, spreid uit op een bakplaat en laat afkoelen.

  2. Vet voor de vis een grote bakplaat in met 1 el koolzaadolie, leg de zeebaarzen erop en vul ze met de plakjes gember. Verdeel de sjalot en de venkel over de bakplaat en leg de citroen- en limoenplakjes op de vis en van elk twee plakjes in de vissen. Bestrooi met zeezout en bak 25-30 minuten of tot de vis stevig aanvoelt als je erop drukt.

  3. Meng voor de dressing het limoensap en het limoenrasp met de ahornsiroop, de vissaus en de pepers. Houd apart.

  4. Verhit intussen voor de rijst een grote wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de ghee, de knoflook en de witte delen van de lente-ui toe. Voeg, als de knoflook goudkleurig wordt en begint te geuren, de eieren toe en roerbak ze. Voeg de helft van de rijst toe als de eieren beginnen te stollen. Roer stevig door elkaar en voeg de rest van de rijst, de sojasaus en de groene delen van de lente-ui toe. Roer alles door elkaar en neem de pan van het vuur.

  5. Meng voor de sperziebonen de miso en de marmelade in een klein kommetje. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie en de knoflook toe. Voeg, als de knoflook goudkleurig wordt, de sperziebonen en 2 el water toe en roerbak ca. 1 minuut. Voeg het mis0mengsel toe en roerbak alles door elkaar. Roer even niet om de bonen een beetje aan te bakken en schud of roer dan 2-3 minuten in de pan. Leg op een grote serveerschaal en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.

  6. Doe de gare vis op een grote serveerschaal met de venkel en de sjalot. Strooi de helft van de opgekrulde lente-ui en de kappertjes op de vis.

  7. Verwarm de overige 3 el koolzaadolie in een kleine koekenpan met de gember julienne tot de gember aan de randjes goudbruin wordt. Voeg de andere helft van de opgekrulde lente-ui toe en roer een paar seconden, zodat ze slinken. Schenk het oliemengsel over de vis. Schenk de dressing over de vis en bestrooi met de rest van de citroen- en limoenschil. Serveer met de rijst en de sperziebonen.

Per portie: 813 kcal | 82 g koolhydraten | 55 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Uyen Luu Foto’s: Uyen Luu Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)