
Olijvenbroodje met zongedroogde tomaten
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Meng in een maatbeker de droge gist met de olijfolie en het handwarme water. Giet dit in het kuiltje.
Roer met een spatel in het vijvertje en neem steeds iets meer van de bloem mee bij het roeren. Zodra het een deeg is geworden stop je met de spatel en kneed je het deeg 4 tot 5 minuten tot het soepel is en niet te nat.
Als het deeg na 5 minuten aan je handen plakt, kneed er dan nog wat extra bloem doorheen. Kneed vervolgens in 1 minuut de olijven, zongedroogde tomaten en het zout erdoor, probeer ze niet te veel te pletten. Leg het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen.
Verwarm de airfryer voor tot 200°C (ook als de fabrikant zegt dat dat niet nodig is). Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier.
Laat het deeg uit de kom op het bakpapier vallen. Spray het deeg in met olijfolie.
Zet het mandje in de airfryer en bak het brood 10 minuten op 200°C. Verlaag daarna de temperatuur naar 180°C en bak nog eens 8 minuten. Neem het brood daarna uit de airfryer en laat het helemaal afkoelen
De airfryerbijbel
€ 34,99