Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Salade met vijgen, krielaardappel en lavendelhoning

Salade met vijgen, krielaardappel en lavendelhoning

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels grondig. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Was de vijgen eventueel voorzichtig en halveer ze. Was de sla en laat zeer goed uitlekken.

  2. Rooster de amandelen in een droge pan en neem uit de pan. Roer de honing en het citroensap door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de aardappels, de vijgen en de salade over een schaal. Druppel er de dressing overheen en bestrooi met de amandelen. Versier het geheel met de eetbare bloemen. Lekker met lamsvlees.

Per portie: 391 kcal | 55 g koolhydraten | 6 g eiwit | 15 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)