Bereiding

Wanneer je vijgen, krielaardappel en (lavendel)honing samenvoegt krijg je de meest heerlijke salade ooit. Maak dus vooral lekker veel, dan heb je morgen ook nog lunch. 

  1. Was de aardappels grondig. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Was de vijgen eventueel voorzichtig en halveer ze. Was de sla en laat zeer goed uitlekken.
  2. Rooster de amandelen in een droge pan en neem uit de pan. Roer de honing en het citroensap door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de aardappels, de vijgen en de salade over een schaal. Druppel er de dressing overheen en bestrooi met de amandelen. Versier het geheel met de eetbare bloemen. Lekker met lamsvlees.

Per portie: ca. 391 kcal
6 g eiwit | 15 g vet |  55 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp